Rólunk:


A Varga családban immár negyedik generáció óta tartunk lovakat. Az 1900-as évek elején még főleg fogatban használtuk őket, míg később a kommunizmus alatt, mikor urizálásnak számított a lovaglás, nagyapám kettőt is tartott otthon amiket a gyerekei lovagoltak. A '70es évek végén apám, Varga István úgy érezte, hogy neki a lovak sokkal jobban tetszenek, mint a gépek- géplakatosnak tanult- és minden idejét a lovardában töltötte, ahol edzői felügyelet mellett hosszú éveken keresztül csiszolta tehetségét. Akkor annyira belejött és megszerette, hogy máig napi 3-4 lovat lovagol és versenyez is velük.

Édesanyám szintén lovak mellett nőtt fel, felnőttként pedig több, mint 10 éven át lovasoktatásból kereste kenyerét. Több szakmai képzésen is részt vett, van lovastúra- vezető, falusi turizmus és lovasoktatói végzettsége is.


Fiuk, Ifj. Varga István -KisKeszeg- gyerekkorom óta lovagolok kisebb megszakításokkal, jelenleg pedig hét éve napi rendszerességgel úgy, hogy közben amatőr szinten lovastusa versenyekre is járok. Szüleim visszavonulása után is tervezem tovább működtetni az istállót és a bértartást, mert szeretek a lovakkal napi szinten törődni.


KisKeszeg NyugdíjasLó Panziója egy családi vállalkozás, telephelyünk Vas megyében, Sárvár mellett, Jákfán helyezkedik el. Bértartással foglalkozunk, 15 ló tartózkodik jelenleg nálunk.  Házunkhoz egy 12 boxos istálló és nagy telek tartozik, amin karámok valamint kaszáló és legelő is található. 

A boxos istállón kívül van egy kb. 5 ló befogadására alkalmas futóistálló is, ami félrideg tartást tesz lehetővé. Ez jelenleg elérte befogadó képességének maximumát.

A karámok külön szénaadagolóval rendelkeznek. Így noha van vele némi tennivaló napközben, elkerüljük a takarmány pazarlást, amit egy egész bála kiadásával szinte lehetetlen. A vízellátás kútról történik, a friss víz télen- nyáron és egész nap rendelkezésre áll.

Készítsd el weboldaladat ingyen!